Prins cu 109km/h la Grădinari, un șofer din Arad a încercat să dea polițistului 100 euro MITĂ

486
foto: arhivă

Un șofer din Arad este cercetat, sub măsura controlului judiciar, pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască un polițist din cadrul IPJ Olt care l-a prins circulând cu viteză pe raza comunei Grădinari.

,,Ca urmare a denunțului unui agent de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Olt, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Olt, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au identificat un conducător auto asupra căruia au fost dispuse măsuri de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită,, transmite DGA.

Bărbatul, în vârstă de 34 de ani, din municipiul Arad, a condus un autoturism pe raza localității Grădinari, cu viteza de 109 km/h, iar pentru a nu-i fi reținut permisul de conducere și a nu fi sancționat pentru lipsa dovezii înlocuitoare certificatului de înmatriculare a oferit polițistului care completa procesul-verbal de sancționare suma de 100 de euro.

Polițistul a sesizat imediat situația la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Olt, fiind luate măsurile legale de administrare a probatoriului.

Față de conducătorul auto, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.