Copilul din Bârza care a fugit de acasă ar fi terorizat de tatăl vitreg, chinuit, bătut, exploatat

1502

Nicuşor Lincă, din comuna Bârza, un băiat de 15 ani, a pus ieri autorităţile pe jar după ce a fugit de acasă. După ce zeci de forţe de ordine şi oameni din sat l-au căutat aseară şi în această dimineaţă, copilul a fost găsit în sat, la o femeie la care muncea. Sătenii spun că băiatul are parte în familie de un tratament exploatator şi agresiv.

Fugit de acasă, Nicuşor Lincă şi-a explicat gestul părinţilor printr-un bilet în care şi-a anunţat mama că pleacă deoarece nu se simte iubit de familie, cu precădere de către tatăl vitreg. El a fost preluat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt care va stabili condiţiile în care este crescut copilul. Nicușor mai are trei surori, este elev la un liceu tehnologic din oraşul Balş, fiind cel mai bun elev din clasă.

Cei care îl cunosc pun gestul la care a recurs băiatul pe seama tratamentului agresiv din familie. Într-un comentariu postat pe pagina de socializare a redacţiei la articolul privind dispariţia lui Nicuşor, o cunoscută a acestuia atrage atenţia asupra condiţiilor în care este crescut de familie.

,,Este un copil inteligent, merge periodic la biblioteca sa imprumute carti pe care le citeste pe camp.. cand merge cu animalele la pascut… este terorizat de familie, chinuit, batut, exploatat.. statul nu observa aceste lucruri..copilul acesta a spus si la scoala ce tratament primeste acasa. Colegii stiau. Este batut de tatal vitreg. Colegii lui povestesc ca intr-o zi cand se intorceau de la scoala , ploua afara si din cauza vantului i s-a rupt umbrela. S-a oprit ,a incercat sa o repare stand in ploie,de frica sa nu se duca acasa cu ea rupta pt ca lua bataie. S-a dus la un magazin si a cerut ajutorul sa o repare sau sa ii dea alta noua, spunand ca daca se duce cu ea acasa asa, rupta, o sa il bata tatal cu ea in cap. Faceti o stire pentru aceasta situatie.. sa se ia masuri.. sa nu mai fie chinuit astfel incat sa plece de acasa..sa fie trasi la raspundere! Acest copil are potential, are dreptul la o viata normala! ,, sesizează Maria Voica.

Oamenii legii şi consilierii DGASPC Olt urmează să cerceteze şi aceste aspecte şi să decidă dacă Nicuşor se va întoarce în familie.