O nouă misiune a părintelui Iagăru: CASĂ nouă până la Paște pentru 5 suflete din Sprâncenata

1267

Atunci când oamenii se unesc în credință și fapte bune, pot face minuni. Iar o altă minune la care pune umărul preotul Ion Iagăru este pe cale de a se înfăptui. Obiectivul este ca o familie greu încercată din comuna Sprâncenata, a cărei casă din chirpici este la un pas de prăbușire, să aibă de Sfânta Sărbătoare a Paștelui o nouă locuință.

,,Până la Sfintele Paști, haideți să-i mutăm în casă nouă!  AZI AM HOTĂRÂT SĂ LE CUMPĂRĂM O CASĂ! ,, a anunțat părintele Ion Iagăru, preot paroh la biserica din curtea Spitalului Municipal Caracal.

Iar atunci când preotul Iagăru se implică în ceva, ies minuni. Omul Domnului a demonstrat acest lucru de-a lungul anilor în care a demarat numeroase campanii de într-ajutorare și a reușit să mobilizeze semenii pentru a le duce la îndeplinire. Preotul a aflat de situația grea în care se află familia din Sprâncenata prin intermediul unui enoriaș.

,,Este vorba de o familie formată din 5 membri: 3 copii și 2 adulți, care până acum 2 zile au trăit în beznă, nu au avut curent electric. Ca să poată face acest lucru au facut un sacrificiu enrom: au vândut animalele din curte. Acești oameni trăiesc doar din alocația celor 3 copii și din ceea ce mai poate cîștiga tatăl lor muncind cu ziua prin sat. Nu beneficiază nici măcar de ajutor social pentru că nu au dezbătut moștenirea și au prea mult pământ pe titlul de proprietate ( sunt 6 frați și 2 mătuși pe acel titlu). Capul familiei a avut la rândul său o copilărie foarte grea ( bătut, ba chiar a rămas fără un ochi din cauza tatălului lui). In prezent vede doar cu un ochi, și cu acela foarte puțin. Deci este destul de limitat în ceea ce privește munca. O să vă trimit câteva fotografii ca să vedeți în ce condiții locuiesc cei 5. Mi-aș dori din tot sufletul să îi putem ajuta să își construiască 2 camere, dar nu găsesc o modalitate legală, dar și în același timp și bani suficienți pentru a putea construi.”, este povestea familiei adusă la cunoștința preotului de un consătean.

Pentru a-i ajuta, preotul a mers la fața locului, s-a convins că cele relatate sunt adevărate și s-a decis să se implice. Cum starea de degradare a casei nu impune repararea, iar construirea unui imobil nou ar fi durat prea mult,  achiziționarea unei case în aceeași comună în care să se mute imediat a rămas soluția cea mai bună.

Cei care doresc să se alăture preotului în demersul său, prin intermediul  Asociației Fiți Buni, pot ajuta donând orice sumă în conturile deschise la Banca Transilvania:

Cont în Lei: RO57BTRLRONCRT0561532601

Cont în Euro: RO07BTRLEURCRT0561532601

Cont în GBP: RO62BTRLGBPCRT0561532601

ÎMPREUNĂ putem face lucruri minunate!