Meteorologii anunță vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol

229

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă pentru întreg teritoriul țării de azi, ora 15.00, până pe 10 aprilie, ora 10.00. Fenomenele vizate sunt: vreme deosebit de rece, brumă și îngheț la sol.

,,În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade în special în nordul și în centrul țării și în dealurile sudice. Se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol,, anunță ANM.

Meteorologii anunță rafale de vânt ce vor bate cu viteze în general de 45…55 km/h.

La această oră, în capitala Oltului se înregistrează  10°C, dar se simt ca 7°, este  predominant noros, iar vântul bate cu 30 km/h dinspre VSV. Minima zilei în județ este de -2 grade, fiind prognozate cantități de precipitații de 2 l/p.

Mâine, este prognozată o maximă de 12 grade Celsius, temperatura minimă fiind de -1 grad, cu rafale întețite de vânt de 41km/h. Vineri, temperatura maximă va urca la 13 grade, minima la pragul înghețului,  în timp ce sâmbătă și duminică vremea dă semne că se îndreaptă, maximele ajungând la 15-17 grade, iar minimele urcând pe plus, la  3-4 grade Celsius. Cerul va fi senin.