Mesajul senatorului Siminica Mirea pentru cadrele medicale, de Ziua Mondială a Sănătății

94

Anual, pe 7 aprilie marcăm Ziua Mondială a Sănătății. Cu acest prilej, azi Siminica Mirea, senator de Olt, a transmis un mesaj tuturor celor în ale căror mâini stă sănătatea și viața noastră și, totodată, un pios omagiu celor care și-au pierdut viața în lupta cu pandemia.

Azi este aniversată fondarea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în anul 1948. Anul acesta, tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai echitabilă și mai sănătoasă”.

Printre cei care au transmis un mesaj cadrelor medicale se numără și senatorul de Olt Siminica Mirea.

,,De mai bine de un an, lupta pentru sănătatea noastră este dată, în spitale şi nu numai, de nişte oameni pe care nu îi cunoaştem. Cadrele medicale, parte a sistemului de sănătate românesc şi mondial, au devenit eroi fără nume. În această luptă, cu pandemia, multe cadre medicale şi-au pierdut viaţa.

Pentru toţi aceşti oameni ai sistemului de sănătate, marcarea Zilei Mondiale a Sănătăţii constituie un just prilej de recunoaştere şi respect pentru toţi cei care se pun în slujba sănătăţii noastre.

Pe aceast mod, vreau să felicit întreg corpul medical, pentru munca depusă în toată această luptă! Iar pentru cei care au murit pe câmpul de luptă al pandemiei: un pios omagiu!

La mulţi ani tuturor tuturor celor care lucrează în branşa sănătăţii!,, a transmis parlamentarul oltean.