Fructe și legume din import, cu pesticide, în supermarketuri și depozite. ANSVSA a dat 12 AMENZI

132

ANSVSA a aplicat amenzi pentru comercializarea fructelor și legumelor din import cu reziduri de pesticide, identificate în urma controalelor efectate în 99 de depozite și supermarketuri din mai multe județe ale țării.

În perioada 1 – 26 martie,  reprezentanţii Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor, Cluj, Constanţa, Damboviţa, Mureş, Prahova, Giurgiu şi Ilfov au efectuat controale pentru verificarea trasabilităţii şi a conţinutului în reziduuri de pesticide din fructele şi legumele provenite din import şi din comerţul intracomunitar. Au fost verificate 99 de unităţi: 78 de depozite şi 21 de unităţi de comercializare (hipermarketuri/supermarketuri).

Cu ocazia controalelor au fost prelevate probe din legume şi fructe ( banane, mandarine, mere, pere, portocale, roşii cherry, cartofi, usturoi, praz) şi supuse analizelor de laborator în vederea determinării reziduurilor de pesticide. Pentru deficienţele constatate, reprezentanţii DSVSA au aplicat 12 amenzi, în valoare totală de 120.200 lei.