Deputatul Iancu ia la „roast“ guvernarea liberală: ,,Stand-up comedy cu FMI și Guvernul Cîțuʺ

128

Guvernarea liberală este atacată dur de către deputatul PSD de Olt Marius Iancu pe tema  prognozei creșterii economice. Într-o postare pe pagina de socializare, parlamentarul oltean aseamănă declarațiile celor de la guvernare cu replici specifice stand-up comedy.

FMI a prezentat azi tabloul macroeconomic al lumii pentru 2021, estimând pentru România o creştere economică de nu mai puţin de 6%, faţă de o prognoză de 4,6%, cât avea în octombrie. Premierul Cîțu a declarat că ,,Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastreʺ, declarație care l-a determinat pe social-democratul Marius Iancu să reacționeze dur, arătând că această creștere economică nu se regăsește și în buzunarele românilor. Social-democratul a comparat declarațiile cu replici specifice stand-up comedy și i-a luat la „roast“ pe premierul Cîțu și miniștrii săi.

,,FMI: ” Prognoză privind creșterea economică – 6% în anul 2021″.

PREMIERUL CÎȚU: ” Românii trebuie să știe că trăiesc mai bine chiar dacă noi le îngheațăm veniturile. Prețurile nu cresc, ci se măresc”.

MINIȘTRII PNL ȘI USR: ” Facem investiții, țara e un șantier și numai cei care nu vor să muncească, nu au loc de muncă”.

Toate acestea sunt replici dintru-un spectacol de stand-up comedy, on-line, că doar suntem în pandemie, al Guvernului PNL-USR în colaborare cu FMI.

Dar din păcate, românii nu pot sa râdă sau să îi aplaude pentru că acești indivizi fac “mișto” de ei și de sărăcia lor.

Creșterea economică pe care o anunță FMI este bazată pe inflatie, adică pe devalorizarea monedei naționale în raport cu euro și pe scăderea puterii de cumpărare și nu se regăsește și în buzunarele românilor.

În buzunarele noastre sunt mai puțini bani pentru ca plătim facturi mai mari la energie electrică cu 18%, prețurile la alimente au crescut cu 7%-15%, iar veniturile au scazut sau au înghețat.

Șomajul este în creștere, micile afaceri se închid și liberalii și useristii fac glume pe rețelele de socializare cu și despre români – trai mai bun și creștere economică de 6%.

Vorba aceea, ar fi de râs, dacă nu ar fi de plâns!,, a postat deputatul de Olt Marius Iancu.