Locuri fără taxă la Școala Postliceală Sanitară de Stat, cu practică în străinătate și stațiunile balneare românești

1596

140 de locuri la cursuri postliceale de zi – domeniul sănătate și asistență pedagogică și 56 locuri la estetica și îngrijirea corpului omenesc este oferta educațională pentru școlarizarea în anul 2021- 2022 la Postliceala Sanitară de Stat Slatina. Instituția le oferă cursanților posibilitatea de a efectua stagii de practică în străinătate sau în stațiunile balneare de pe Valea Oltului și litoralul românesc.

Singura școală de stat sanitară din județul Olt și totodată și singura fără taxe- Școala Sanitară Postliceală din Slatina și-a anunțat oferta educațională pentru anul școlar 2021- 2022. Școala pregătește viitorii asistenți generaliști, de farmacie, de laborator, de balneofiziokinetoterapie și recuperare, iar din acest an a cuprins în oferta educațională două noi calificări foarte căutate-  cosmetician și tehnician maseur, cu durata cursurilor de doi ani de zile, pe care le menține și în oferta educațională 2021- 2022.

Astfel, pentru viitorul an școlar, unitatea va avea 196 de cursanți, cuprinși în 7 clase. Oferta cuprinde pe lângă predarea noțiunilor teoretice și efectuarea de stagii de practică în Spania, Italia și Germania, precum și în stațiunile balneare Olănești, Govora, Călimănești, Mamaia.

În fiecare an, de pe băncile Școlii Sanitare Slatina ies în jur de 100 de absolvenți.