Limita de viteză a fost MAJORATĂ de la 50 km/h la 70 km/h, în zona Pădurea Saru

576

Șoferii pot circula pe DN65 în zona Pădurii Saru cu o viteză mai mare  cu 20km/h, după ce limita a fst majorată. Atenție, decizia vizează doar o porțiune din tronson, pe platoul pădurii!

,,Începând cu data de 5 aprilie 2021, pe Drumul Național 65, sectorul de drum în aliniament cuprins între km 35 – km 36, limita de viteza a fost majorată de la 50 km/h la 70 km/hʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii atrag însă atenția că decizia privind majorarea vitezei vizează doar porțiunea respectivă și reamintesc că, în conformitate cu legislația privind circulația pe drumurile publice, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu  viteză care să nu depășească 30 km/h în localități sau 50 km/h în afara localităților, în curbe deosebit de periculoase semnalizate ca atare sau în care vizibilitatea este mai mică de 50 m.  De asemenea, conducătorii auto care au mai puţin de un an de practică, au obligația să circule cu o viteză redusă cu 20 km/ h față de viteza maximă admisă în afara localităţilor.