CSM intervine în cazul fetițelor din Dobrun ce ar fi fost agresate sexual de șoferul de pe microbuzul școlar. Cauza, trimisă Inspecției Judiciare

326

Cinci familii din comuna Dobrun l-au acuzat în 2019 pe fostul șofer de pe microbuzul școlar că le-ar fi făcut avansuri sexuale fetițelor. După ce cazul a fost clasat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal în august 2019, iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reluarea urmăririi penale, în februarie 2021 s-a dat o nouă ordonanță de clasare. Acum, Consiliul Superior al Magistraturii a intervenit și a sesizat Inspecția Judiciară.

Fostul șofer de pe microbuzul școlar de la Dobrun a fost acuzat de comportament indecent față de mai multe eleve și avansuri sexuale. Din 15 fetiţe agresate, a susținut mama unei eleve de 13 ani, doar 5 au depus  plângere. Fetele minore au povestit că șoferul le-ar fi pipăit, sărutat și le-ar fi făcut propuneri cu tentă sexuală.

Dosarul a fost instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, care l- a clasat  în august 2019. După contestația făcută de familia Barbu,  Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reluarea urmăririi penale, în octombrie 2019. Anul acesta, în februarie, procurorul Mihai-Nicolae Marinel a dat o nouă ordonanţă de clasare a dosarului, argumentatul fiind că nu există martori care să confirme declaraţiile fetelor.

În urma contestației mamei uneia dintre fete, care a adus cazul chiar și în atenția președintelui Iohannis, Consiliul Superior al Magistraturii intervine în dosar și a sesizat Inspecția Judiciară care va analiza felul în care procurorul a efectuat urmărirea penală.

Cazul prezentat în știrile Realitatea Oltului:

Cazul de la Dobrun privind șoferul de pe microbuzul școlar care ar fi pipăit mai multe eleve a ajuns la Iohannis

 

august 2019:

Șoferul microbuzului școlar din Dobrun, cercetat pentru HĂRȚUIREA mai multor eleve