Chiar și 6 ore de așteptare pentru camioane în cozi uriașe la frontieră, din cauza restricțiilor maghiare

86

Din cauza restricțiilor de Paște aplicate de autoritățile maghiare, sunt cozi uriașe la frontiera cu Ungaria. Camioanele așteaptă şase ore la Nădlac II şi Vărşand

Timpii mari de aşteptare sunt cauzaţi de numărul „foarte mare” de automarfare prezente la verificări pe sensul de ieşire din ţară, „din cauza restricţiilor aplicate de autorităţile maghiare cu ocazia sărbătorilor Pascale”. Autorităţile române au luat legătura cu cele ungare pentru dispunerea unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului.

În Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, sunt deschise opt artere de ieşire din ţară pentru traficul greu, dar se înregistrează un timp de aşteptare de cel puţin 360 de minute pentru formalităţi. Şi la Vărşand se aşteaptă şase ore, potrivit Digi 24 aici fiind disponibile trei artere de ieşire din România pentru camioane.

În PTF Nădlac I este deschisă o arteră şi se aşteaptă 80 de minute, iar la Turnu nu sunt coloane de camioane.

Şi în judeţul Bihor este aglomeraţie la ieşirea din ţară, în cazul traficului greu. La Borş, unde sunt trei artere deschise, se aşteaptă 280 de minute, iar la Borş II sunt disponibile patru artere, dar se aşteaptă 250 de minute.

În Satu-Mare, la PTF Petea, timpul de aşteptare pentru tranzitare este de 240 de minute şi sunt deschise două artere pentru ieşirea camioanelor din ţară.