Peste 430 de AMENZI date șoferilor pe drumurile Oltului, 87 de permise REȚINUTE

176

Zeci de șoferi au rămas pietoni și peste 430 au de plătit amenzi, în urma acțiunii desfășurate în acest week-end pe drumurile din județul Olt de către oamenii legii. Valoarea amenzilor depășește suma de 120.000 lei.

 În perioada 2-4 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și combaterea principalelor cauze generatoare ale acestora, în vederea creșterii siguranței rutiere pe drumurile publice din județul Olt.

Sute de șoferi au fost depistați încălcând legislația rutieră, viteza și nepurtarea centurii de siguranță fiind principalele nereguli.

,,În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 438 de sancțiuni contravenționale, dintre care 191 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 71 pentru neportul centurii de siguranță de către conducătorii auto și diferența pentru alte abateri. Totodată, 7 bicicliști și doi căruțași au fost sancționați contravențional pentru indisciplină manifestată pe drumurile publice. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate în această perioadă este de 127.098 lei. Polițiștii au reținut 87 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice. Dintre acestea, 14 au fost reținute pentru conducerea unui vehicul după consumul de băuturi alcoolice și 58 pentru depășirea vitezei legale pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/ h. De asemenea, polițiștii au retras 15 certificate de înmatriculare,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.