AMENZI cu sutele în Olt, de Paștele Catolic

234

Numeroase forțe de ordine s-au aflat în stradă cu ocazia Paștelui Catolic,  sancționând orice încălcare a legii. Amenzile pentru nerespectarea măsurilor anti-covid au fost ieri aplicate în număr dublu.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt,  jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Matei Basarab” Olt și polițiștii locali au continuat să desfășoare activități pentru a verifica daca sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă. Au fost verificate peste 70 de societăți comerciale, controlate aproximativ 100 de mijloace de transport persoane și au verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse aproape 1.400 de persoane. Iar amenzile aplicate au fost în număr dublu față de o zi obișnuită de acțiuni.

,, În urma neregulilor constatate, echipele mixte de control au aplicat 212 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  Valoarea acestor sancțiuni este de 84.700 de lei.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Autoritățile atenționează că astfel de activități vor fi desfășurate zilnic în întreg județul Olt, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

,,Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, ținând cont de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Covid 19,, atrage atenția reprezentanta poliției oltene.