A curs cu amenzi! Sute de sancțiuni aplicate de oamenii legii

546

Oamenii legii au intensificat ieri controalele pentru a impune respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Au fost verificați oltenii găsiți pe străzi în afara orelor în care se putea face acest lucru, fără mască sau în grupuri ce nu permiteau răspectării distanțării sociale. Acțiunile au vizat zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun. Au fost aplicate sute de sancțiuni.

Sute de polițiști și jandarmi au înpânzit localitățile județului, luând cu asalt zonele aglomerate pentru a impune respectarea restricțiilor menite să reducă răspândirii noului  coronavirus. Au fost verificate 94 de societăți comerciale, precum şi 65 mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.300 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 51.500 de lei, dintre acestea 115 au fost pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 38.000 de lei, 19 pentru nerespectarea distanțării fizice, în valoare de 13.000 de lei și 2 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea, în valoare de 500 de lei.” se arată într-un comunicat al IPJ Olt.