Peste 700 de utilaje și 1400 oameni, mobilizați pe șantierul Drumului Expres la TURNAREA primului strat de ASFALT. Traseul Balș- Valea Mare, acoperit în totalitate

352

S-a dat startul asfaltării pe Drumul Expres Craiova- Pitești, primul strat de asfalt fiind turnat pe tronsonul 2 lotul 1 și va continua până ce va fi acopeit întregul tronson de 40km ce traversează județul Olt. CNAIR a făcut publice imagini video de pe șantier și date de execuție.

Peste 1400 de oameni și mai mult de 700 de utilaje au fost mobilizate pe șantier pe tronsoanele 2 și 3, odată cu demararea asfaltării. Ieri a demarat așternerea stratului de bază pe tronsonul de traversează județul Olt.

,,Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă a antreprenorului UMB pe șantierele tronsoanelor 2 și 3 ale Drumului Expres Craiova – Pitești. De ieri a început pe tronsonul 2, lot 1, așternerea stratului de bază de asfalt, proces ce continuă până se va acoperi tot traseul de aproximativ 40 kilometri ai tronsonului 2. A fost, de asemenea, turnată prima placă de suprabetonare la podul din cadrul nodului rutier de la Slatina.  Pe tronsonul 3 se lucrează cu 8 instalații de forat coloane la structuri.  Din cei 31 de kilometri ai tronsonului 3 au fost decopertați peste 17 kilometri.,, anunță CNAIR.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare. Prin execuția Lotului 1 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Balș, iar prin execuția Lotului 2 se va realiza decongestionarea traficului de pe raza localității Slatina, prin redirecționarea traficului greu în afara acestor localități.

Tronsonul 3 traversează județul Olt pe traseul Valea Mare- Colonești.

VIDEO:

https://fb.watch/4CAKKpktUH/