171 de stejari plantați la Oboga, de Ziua Jandarmeriei. O campioană la atletism și o solistă s-au alăturat campaniei

171

Inspectoratul de Jandarmi Județean Olt s-a alăturat celei mai ample campanii de plantare derulată la nivel național de unitățile de jandarmi. Cu ocazia împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, oamenii legii au plantat stejari, la acțiune participând și o campionaă la atletism, dar și o solistă îndrăgită de muzică populară.

171 de puieți de stejari, s-au plantat în zona pădurii Oboga, câte unul pentru fiecare an de existență a jandarmeriei. Activitatea IJJ Olt s-a desfășurat în parteneriat și cu sprijinul Direcției Silvice Olt-  Ocolul Silvic Balș, care a oferit cu titlu gratuit stejarii plantați.

,,Această acțiune are ca scop încurajarea plantării arborilor și asigurarea protecției și conservării fondului silvic și a mediului. Credem în puterea exemplului și că împreună putem face mai mult pentru protejarea naturii și pentru a contribui la îmbunătățirea vieții. Pe această cale, mulțumim celor care ne-au susținut în această campanie și care încurajează ca fiecare om să-și aducă aportul prin acțiuni de ecologizare: doamnei Constantina DIȚĂ, sportiva care a intrat în istoria atletismului românesc, fiind prima româncă câștigătoare a  probei de maraton, la Beijing, în anul 2008 și Emiliei DOROBANȚU, solista cu vocea de aur a Olteniei, considerată urmașa Mariei Tănase.,, transmite IJJ Olt.