O companie spaniolă caută 900 de muncitori români la cules de fructe. AJOFM Olt primește dosare

150

900 locuri de muncă în domeniul agricol la cules de căpșuni, zmeură, mure și afine oferă o companie agrară spaniolă pentru români, prin intermediul rețelei Eures, în regiunea Huelva, localitatea Almonte.

Oltenii care caută un loc de muncă în domeniul agricol în campania acestui an au la dispoziție o ofertă venită din partea unei companii spaniole. Cei interesați se pot adresa consilierului Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, spaniolii recrutând 600 de femei și 150 de cupluri cu vârste între 18- 50 ani și experiență de muncă în agricultură. Nu se solicită cunoașterea unei limbi străine. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 15 aprilie.

Salariul brut oferit este de 44,99 euro/zi din care se scad asigurări de sănătate și TVA (net 41,29 euro/zi). La sfârșitul campaniei, firma plătește un bonus de 0,70 euro centi/zi (persoane noi) și la persoanele care au mai lucrat la firmă, un bonus de 0,80 euro cenți/zi. Orele suplimentare se plătesc cu 7,47 euro brut/oră.

Cazarea este oferită gratuit de companie, însă angajații  plătesc utilitățile (electricitate, apa, gunoi și butelie) 1,73 euro/zi din net. Călătoria în Spania este plătită de companie, dar în caz de nerespectare a două luni de contract se va reține din ultimul salariu al muncitorului. Întoarcerea în România este plătită de muncitor.

Angajarea se poate face începând cu data de 1 aprilie,  cu contract temporar de 3 luni, 6 luni sau 9 luni, cu perioadă de probă 15 zile.