VIDEO/PERCHEZIȚII la Potcoava, Piatra-Olt și Balș în cazul angajărilor fictive pentru a beneficia de ajutorul de COVID

1173

În această dimineață, mascații au descins în Olt, la Balș, Potcoava și Piatra-Olt, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

,,De la primele ore ale dimineții, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, efectuează 38 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. Sunt vizate sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.,, anunță Poliția Română. 
Sunt puse în executare 38 de mandate de percheziție.Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. 4 persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri.

,,Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu,, spun anchetatorii.

La perchezișii au participat și luptătorii serviciului pentru acţiuni speciale din Olt, precum și jandarmii IJJ Olt.