IMAGINI/ INUNDAȚII în Olt: Apele din pârâuri și de pe versanți s-au REVĂRSAT la Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu

401

Aflat sub cod galben de ploi torențiale până mâine, dar și cod galben de depășiri ale cotelor râurilor, județul Olt înregistrează azi deja inundații. Afectate sunt localitățile Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu.

,,Din datele transmise de Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, în urma precipitațiilor din ultimele zile au fost afectate localitățile Sâmburești, Tătulești și Pleșoiu,, transmite Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
În localitatea Tătulești, au fost afectate un pod, 1 kilometru de drum comunal și 2.2 kilometri de străzi. În localitatea Pleșoiu, au fost afectate trei hectare de teren arabil și două hectare de grâu, iar în localitatea Sâmburești au fost afectați circa 0.28 de kilometri de străzi.
,,Situația este monitorizată permanent de Sistemul de Gospodărire a Apelor Olt și Comitetele Locale pentru Situații de Urgență, iar informațiile de interes operativ sunt transmise către Centrul Operațional Județean al ISU Olt.,, mai spune Băsășteanu.
Județul Olt se află, până joi, la ora 10.00 sub incidența unei atenționări meteo cod galben de ploi, iar începând de mâine și până pe 20 martie, sub incidența unei informări meteo de precipitații, iar cursurile de apă din județ, se află până în data de 18 martie, la ora 16.00, sub incidența unui cod galben, fiind preconizate creșteri de debite și niveluri.