Listele de așteptare pentru vaccinarea anti-covid, etapa a III-a, deschise în Olt între orele 11.00- 13.00

252

Astăzi începe etapa a III-a de vaccinare anti-covid, destinată populației generale. Listele de așteptare în vederea programării se deschid în Olt după ora 11.00.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a vizat operaționalizarea listelor de așteptare pentru programarea la vaccinare împotriva COVID-19, începând de azi, 15 martie. Astfel, începând cu ora 9,00, se vor deschide succesiv listele de aşteptare pe judeţe. Județul Olt este prins în etapa a II-a orară- 11,00 – 13,00, alături de centre de vaccinare din judeţele Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova.

Dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, persoana doritoare să se imunizeze poate opta pentru înscrierea pe lista de așteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populației cu risc și 25% lucrători din domenii esențiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Programările la vaccinare se pot realiza atât prin intermediul platformei electronice, cât și prin apelarea numărului de call center. Persoana înscrisă în lista de așteptare are posibilitatea de a se realoca pe lista de așteptare a unui alt centru de vaccinare.