FOTO/  RAZIE în Olt azi-noapte privind noile restricții de circulație

235

Oamenii legii au ieșit aseară în număr mare pe drumurile Oltului, oprind orice autoturism și persoană care a circulat după ora 22.00. Acțiunea a vizat conștientizarea populației privind  noua restricție de circulație nocturnă, în contextul prelungirii stării de alertă

,,Ieri seară, începând cu ora 22:00, a fost demarată o acțiune în contextul instituirii noilor restricții de circulație, potrivit Legii 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Acțiunea a avut scop informativ-preventiv, polițiștii și jandarmii olteni fiind prezenți la datorie pentru a le aduce cetățenilor la cunoștință noile modificările legislative. Echipele mixte nu au neglijat verificarea respectării normelor de protecție de către populație.,, informează Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României a intrat în vigoare începând de ieri, 14 martie, pentru 30 de zile. Hotărârea stabilește măsurile care se aplică pe durata stării de alertă, iar ca noutate este prevăzută interzicerea deplasării în afara locuinței între orele 22:00 și 5:00, dar și limitarea cazării în mai multe destinații turistice. Până la data de 13 martie, interdicția de deplasare în afara locuinței era stabilită între orele 23:00 și 05:00.

,,Circulația după ora 22 este permisă doar în situații excepționale, cu prezentarea unei declarații pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau adeverință de la angajator,, atrag atenția autoritățile.