Noi RESTRICȚII suplimentare pentru Slatina și 6 comune  din Olt

4078

Astăzi, 12 martie , Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt o nouă hotărâre privind  introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului.

Începând  de mâine, 13 martie, pentru următoarele 14 zile, 7 localități din județul Olt, printre care și municipiul Slatina, vor trebui să respecte restricții suplimentare anti-covid, impuse de incidența infectărilor la mia de locuitori mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. Acestea sunt: Obârșia (rata de incidenţă –  2,91/1.000 de loc.), Baldovinești (rata de incidenţă – 2,79/1.000 de loc.), Slatina (rata de incidenţă – 2,46/1.000 de loc.), Pârșcoveni (rata de incidenţă – 2,02/1.000 de loc.), Băbiciu (rata de incidenţă – 1,93/1.000 de loc.), Ștefan cel Mare (rata de incidenţă – 1,83/1.000 de loc.) și Bărăști (rata de incidenţă – 1,55/1.000 de loc.).

Măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Potrivit hotărârii CJSU din data de 2 martie, restricții suplimentare trebuie să respecte pentru o perioadă de 14 zile și locuitorii din Icoana, Schitu, Optaşi Măgura şi Potcoava, până pe 19 martie cei din Morunglav, Vulpeni, Milcov şi Iancu Jianu, iar cei din Slătioara, Teslui, Balş, Piatra Olt şi Vădastra până pe 22 martie.

Având în vedere prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, programul de activitate cu publicul al în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte , operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor se va încadra în intervalul orar 6:00 – 22:00.

Conform datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile în judeţul Olt azi este de 1,12/1.000 locuitori, iar în 42 de localităţi nu a fost înregistrat nici un caz pozitiv COVID-19.