RESTRICȚII suplimentare anti-covid în 5 localități din Olt

494

Slătioara, Teslui, Balș, Piatra-Olt și Vădastra sunt localitățile din județul Olt care se alăură altor 15 pentru care CJSU a stabilit instituirea de restricții suplimentare anti-covid, luând în calcul numărul mare de infectări.

Incidenţa cumulată a cazurilor în judeţul Olt este azi, 8 martie, de 1,07/1.000 locuitori, iar în 43 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, niciun caz pozitiv COVID-19.

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a hotărât introducerea de restricții în vederea combaterii și prevenirii răspândirii infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 în 5 localități.

Intrată în scenariul roșu, cu o incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 3/1000 de locuitori, comuna  Slătioara va aplică, începând cu data de 09 martie, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile generale anti-covid și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Teslui (rata de incidenţă – 1,67/1.000 de loc.), Balș (rata de incidenţă – 1,55/1.000 de loc.), Piatra-Olt (rata de incidenţă – 1,55/1.000 de loc.) și Vădastra (rata de incidenţă – 1,52/1.000 de loc. vor aplica, începând cu data de 09.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri:

  1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Restricții suplimentare aplică de pe 26 februarie localitățile Ștefan cel Mare, Mihăești, Curtișoara, Gura Padinii, Gârcov, Morunglav și Slatina, din 2 martie Icoana, Schitu, Optaşi Măgura şi Potcoava, iar din 5 martie Morunglav, Vulpeni, Milcov şi Iancu Jianu.