Omagiu femeii adus de o olteancă, președinta social-democraților din Spania

393

Oltenii noștri se fac remarcați oriunde ar fi. Nu o fac doar prin raiul dulce și înțepat, nu doar prin iscușința minții, ci și prin prijinul pe care-l oferă celor din jur. Printre oamenii locului care luminează prin munca lor comunitățile de români din afara ranițelor se numără și Nicoleta Istrate Neagoe. Slătineanca plecată de mulți ani în Spania este cea care le vine în ajutor semenilor plecați să-și câștige existența în țara coridelor. Președinta PSD Spania este permanent în rândul semenilor și este atentă la nevoile lor, fiindu-le de un real ajutor. Este alături de românii ei nu doar la nevoie, dar și la zi de sărbătoare. Așa s-a întâmplat și în aceste zile când cu toții aducem un omaiu celor mai drai ființe din viața noastră.

Cele mai drai ființe sunt în atenția social-democraților nu doar în orașele județului, unde oferirea de garoafe roșii, cu ocazia venirii primăverii și a zilei de 8 Martie, a devenit o tradiție, dar și în Spania. Nici nu ar avea cum atâta timp cât președinta PSD Spania este o olteancă din Slatina. Nicoleta Istrate Neagoe, căci despre ea este vorba, nu uită să fie aproape de conaționalii săi în nicio zi. Când nu le oferă consultanță pentru a reuși să se intereze mai ușor în comunitățile în care au ales să trăiască, fie și doar pentru o vreme, desfășoară o serie de activități care să-i țină aproape de locurile natale, de oamenii dragi aflați departe și de tradițiile strămoșești.

Neobosita olteancă a desfășurat în aceste zile premerătoare celei de 8 Martie o serie de activități dedicate celei mai drai ființe din viața noastră, fie că este vorba de mame, soții, fiice sau bunice. Prin tot ceea ce a făcut ea le-a adus un adevărat omagiu.

Dacă ieri, împreună cu coleele din PSD Belgia s-a întâlnit la Bruxelles cu reprezentantul doamnei Iratxe García Pérez, prim-vicepreședintă al Partidului Socialist European pentru a discuta o serie de probleme întâmpinate de românii din afara ranițelor și a ăsi soluții pentru acestea, astăzi a fost alături de doamnele din comunitatea românească din Spania. În cadrul unei întâlniri desfășurată la Madrid, la sediul PSD, Nicoleta Istrate Neagoe a ținut, ajutată de domnii din oranizație, să le transmită femeilor cât de importante sunt în viața familiilor lor, dar și a comunităților din care fac parte și să puncteze forța lor de a schimba lumea.

,,Ziua de 8 Martie îmi oferă prilejul de a vă spune încă o dată cât de importante sunteți, cât de frumoase și unice in felul vostru. Sunteți un intreg Univers comprimat într-o scânteie feminină-simbol al creației, sunteți un munte de iubire și dăruire. Mame, soții, iubite și fiice, ambițioase și dinamice, dedicate muncii, emotive și eficace, toate faceți ca prezența voastră să fie în orice timp și spațiu intuitivă, împăciuitoare și benefică. Până la urmă și viața și arta ,chiar și energia se declină la feminin….. Ideea și lupta și pâinea cred că au fost la temelia lor tot femei…. Fie ca împlinirile frumoase, sănătatea și iubirea să vă însoțească pretutindeni! Să prindeți în zâmbetul vostru crâmpeie de fericire, care să vă ajute să nu cunoașteți niciodată deznădejdea. Să fiți puternice și luptătoare pentru viața voastră,din care sa nu lipsească niciodată culorile primăverii. LA MULTI ANI FEMEIE PUTERNICĂ!” a transmis Nicoleta, în numele echipei PSD Spania, tuturor reprezentantelor sexului frumos.

Urmărind comentariile făcute de românii noștri din Spania la acțiunile desfășurate de social-democrații din această țară sub îndrumarea slătinencei Nicoleta Istrate Neagoe nu putem decât să ne simțim mândri că există astfel de oameni care este alături de semeni și de nevoile lor, care încearcă să-i ajute atunci când au mai mare nevoie de sprijin și care nu-și uită rădăcinile.
Nu doar PSD-ul are nevoie de astfel de oameni, dar și noi, aici, în țară.
La mulți ani, Nicoleta! Să fii sănătoasă, fericită și să ai parte doar de bucurii!