Incendiu la spital. Pompierii intervin cu 6 autospeciale

1415

Un incendiu a izbucnit, în această seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. 18 pacienţi şi cinci cadre medicale s-au autoevacuat, un alt pacient fiind scos de pompieri, iar trei cadre medicale au fost transportate la spital cu fracturi, asusțin reprezentanții ISU Dolj.

”Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital”, au declarat reprezentanții ISU Dolj.

Cele trei cadre medicale rănite au suferit fracturi după ce s-au panicat și au sărit pe geam de la etajul 1, unde s-a produs incendiul,mai susțin reprezentanții salvatorilor.

Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient. Surse din cadrul unității medicale susțin că incendiul a izbucnit într-un izolator (rezerva) de la urgenţă.

La fața locului intervin Detasamentul 1 şi 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, 2 autospeciale de lucru la înălţime, 1 descarcerare grea şi 1 ambulanţă tip B.