Incidența cumulată în Olt crește, județul se apropie de scenariul galben

382

Crește alarmant numărul de noi cazuri de infectări cu SARS-COV 2 atât în țară, cât și în Olt. Grupul de Comunicare Strateică a raportat astăzi 3.288 de noi teste pozitive. Dintre acestea, 56 sunt la probele recoltate oltenilor. În urma noilor raportări, incidența cumulată în Olt a ajuns la 1,18 la mia de locuitori. Dacă se menține acest ritm, județul ar putea intra, în această săptămână, în scenariul galben.

Cel de-al treilea val ai pandemiei de COVID 19 se face din ce în ce mai simțit. Numărul infectărilor cu SARS-COV 2 crește de la o zi la alta, nu doar la nivel național, ci și în județele în care, până acum, nu au existat probleme. Din cele 3.288 de noi cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, 56 sunt din Olt. Astfel, incidența cumulată la nivel județean a ajuns la 1,18, existând riscul ca în săptămâna următoare județul să intre în scenariul galben.

Potrivit autorităților, până acum, la nivelulș județului Olt au fost infectați cu SARS-COV 2 un număr de 11.686 de olteni. dintre aceștia 268 au pierdut lupta pentru viață.