Veste bună pentru Alro: tariful antidumping impus de SUA s-a redus de la 83.94% la 37,26%

894

Departamentul de Comerţ din SUA reduce tariful antidumping impus Alro Slatina de la 83,94% la 37,26%.

România se numără printre cele 18 țări ale căror exporturi de tablă de aluminiu au fost afectate de noile taxe vamale impuse de Statele Unite, după ce Departamentul de Comerț a stabilit că aceste mărfuri au fost vândute sub preţul de producţie. Taxa antidumping impusă Alro Slatina a fost stabilită la 83,94%, fapt contestat de către companie.

Alro Slatina, cel mai mare producător de aluminiu din România, a anunţat miercuri la bursă că Departamentul de Comerţ din Statele Unite a redus tariful antidumping  la 37,3%, urmare a poziţiei ferme şi a argumentelor suplimentare prezentate de către societatea slătineană. Departamentul de Comerţ din Statele Unite şi-a revizuit astfel calculaţia finală privind tariful antidumping. “Hotărârea preliminară a Departamentului de Comerţ al Statelor Unite este aceea de a impune producătorilor vizaţi tarife antidumping între 1,24% şi 52,71%”, a transmis Alro într-un raport.

Alro Slatina este controlată în proporţie de 54,2% de Vimteco Amsterdam, Paval Holding (proprietarii Dedeman), deţine 23,2% din numărul de acţiuni, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 10,2%.