Oferte de muncă pentru agricultori: Suedia caută 20 de căpșunari, Danemarca 300 culegători de mazăre

332

Oferta de muncă pentru lucătorii români în domeniul agricol în Spaţiul Economic European prin intermediul Reţelei Eures cuprinde în acest moment nu mai puțin de 320 de job-uri. Sunt căutați culegători de mazăre și căpșuni.

Oltenii care doresc să muncească în străinătate în agricultură se pot adresa consilierului Eures al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a afla detalii privind accesarea ofertelor. În acest moment, există trei oferte de muncă, venite de la o companie suedeză și una daneză, cu precizarea că cea din urmă caută muncitori și pentru o fermă  din Portugalia.

Astfel, compania suedeză caută 20 de culegători de căpșuni pentru perioada iunie-august. Salariul standard este de 40kr pentru 1 cutie de căpșuni (15 litri și 7,5 kg) iar pentru persoanele care stau tot sezonul 50kr pentru o cutie. Cazarea se face la fermă, contracost- 10 kr pe noapte. Mesele și transportul sunt acoperite de lucrător. Oferta este valabilă până la 15 martie.

Compania Greenpease Enterprise Danemarca este în căutarea a 200 de culegători de mazăre în Insula Funen, fiind acceptate și cupluri și existând  posibilitatea de prelungire a contractului pentru cei care doresc să lucreze și după terminarea sezonului de mazăre. Plata este în funcție de cantitatea culeasă, salariul putând ajunge până la 2000-2500 euro brut/lună. Cazarea se face în rulote, taxa fiind de 8 euro pe zi cu toate utilitatile incluse. Transportul România – Danemarca este plătit de angajat. La fel și transportul de la locul cazării la locul de muncă. Durata contractului: iunie-septembrie. Oferta este valabilă până pe 10 martie.

Aceeași companie daneză caută și 100 de culegători de mazăre la o fermă din Portugalia.  Plata muncii este tot în funcție de cantitatea culeasă. Suma minimă de la care se pornește salarizarea este de 750 euro brut/lună. Cazarea se face în case. Contravaloarea cazării se reține din salariu și este între 90 și 140 euro/lună. Transportul România – Portugalia este plătit de angajator, la fel și cel de la locul cazării la locul de muncă.Durata contractului :15 martie  -31 mai.