Pietonii, protejați de șoferii vitezomani la Caracal, cu jaloane amplasate la treceri

327

Primăria municipiului Caracal a început amenajarea spațiilor de protecţie în apropierea trecerilor de pietoni pentru creșterea vizibilității în trafic și evitarea accidentelor.

Numeroase jaloane de protecție au început să apară la Caracal la trecerile de pietoni, municipalitatea intenționând astfel să asigure siguranța celor ce traversează strada în mai multe zone din oraș cu pericol.

“Pentru început, la trecerile pentru pietoni cu trafic intens sunt amplasați stâlpi de siguranță care vor asigura securitatea pietonilor, scăzând semnificativ riscul accidentelor urmare a staționării autovehiculelor în imediata apropiere a trecerilor de pietoni, obturând vizibilitatea. Este un proces de durată pentru că avem multe zone în oraş unde trebuie să amplasăm aceste mijloace de protecţie”, a anunțat Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal.

Zonele de protecţie sunt delimitate prin stâlpi de mici dimensiuni amplasaţi pe spaţiul din preajma trecerilor pentru pietoni.

Măsura este salutată de numeroși caracaleni, dar și contestată de unii. ,,Foarte urît arată! Păi pe mijlocul drumului ?Trebuie să umplem tot orașul cu țărușii ăștia pt că nu vor niște jmecheri să respecte legileʺ, a comentat un localnic pe pagina de socializare a administrației municipale. Un altul a făcut o observație pertinentă și o sugestie autorităților: ,,Revizuiri, vă rog, amplasarea trecerilor în raport, de exemplu, cu stațiile de taxi (vezi intrarea la spital) sau cu interdicțiile, conform legislațieiʺ.