De azi, RESTRICȚII suplimentare la Potcoava, Icoana, Schitu și Optași-Măgura

4739

CJSU Olt a decis că de azi, 3 martie, se vor aplica restricții suplimentare în 4 localități din județ în care rata de infectare la mia de locuitori a depășit pragul de 1,5.

Dacă în 49 de localităţi nu a fost înregistrat, în ultimele 14 zile, nici un caz pozitiv COVID-19, nu la fel de bună stă situația în restul localităților oltene. Incidența cazurilor la nivel de județ este de 0,78, Oltul fiind în scenariul verde, însă avem comuna Vișina Nouă în scenariul roșu, pentru care se așteaptă avizul de carantinare, iar 21 de localități sunt în scenariul galben.

Celor 14 localități în care sunt instituite restricții suplimentare anti-covid – Bobiceşti, Vădastra, Vişina Nouă, Piatra Olt, Găvăneşti, Obârşia, Dobreţu, Ștefan cel Mare, Mihăești, Curtișoara, Gura Padinii, Gârcov, Morunglav și Slatina, de azi li se alătură alte 4. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a decis aseară că în localitățile din judeţul Olt unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori: Icoana (rata de incidenţă – 2,31/1.000 de loc.), Schitu (rata de incidenţă – 1,92/1.000 de loc.), Optași-Măgura (rata de incidenţă 1,79/1.000 de loc.) și Potcoava (rata de incidenţă – 1,76/1.000 de loc.) se vor aplica, începând cu data de 03.03.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile generale anti-covid, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului;
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  3. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00 – 23:00;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.