Vișina Nouă ar putea intra în CARANTINĂ. DSP Olt a trimis solicitarea INSP

1749

Localitatea Vișina Nouă ar putea intra în carantină, după ce azi incidența cazurilor la mia de locuitori a urcat la 9.47. Comuna este singura localitate în scenariul roșu din județul Olt, în scenariul galben fiind 21 de localități, printre care municipiul Slatina și orașele Potcoava și Piatra-Olt. Solicitarea de carantinare a comunei oltene a fost trimisă INSP.

Direcția de Sănătate Publică Olt a solicitat azi după-amiază carantinarea localității Vișina Nouă, având în vedere incidența infectărilor foarte mare și ținând cont și de faptul că în comună nu există medic de familie. Solicitarea a fost transmisă Institutului Național de Sănătate Publică, de la care este așteptat avizul de carantinare. Conform procedurii, dacă va fi primit avizul, solicitarea va fi supusă apoi aprobării Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Instituirea carantinei ar urma să intre în vigoare, cel mai probabil, în cursul după-amiezii de mâine.

Dacă va intra în carantină, comuna Vișina Nouă ar fi a doua localitate din județul Olt pentru care se instituie această măsură, după comuna Schitu, carantinată anul trecut, în primul val al pandemiei.

Cea mai ridicată incidență a cazurilor la nivel de județ de până acum s-a înregistrat luna trecută în comuna Vădastra-14,34 la mia de locuitori. Autoritățile au decis că nu se impune carantinarea, luând în calcul faptul că infectările au fost înregistrate la contacţi de familie ai unor persoane confirmate anterior, în localitate fiind şase focare familiale cu câte 2-3 cazuri de COVID.