Rentierii, așteptați de APIA Olt să-și vizeze carnetele de rentă viageră

77

APIA Olt anunță încpeutul campaniei de vizare a carnetelor de rentă viageră. Cererile se primesc exclusiv electronic sau prin poștă.

,,În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 01.03 – 31.08.2021, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2020, Centrele județene APIA și al Municipiului București, vor proceda la primirea declarațiilor de vizare/a cererilor și a documentelor justificative prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier. Doar în cazuri excepționale, rentierii care nu au posibilitatea de a transmite electronic documentele, se pot prezenta fizic pentru a le depune la Centrele APIA, cu respectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. ,, anunță APIA Olt.

Vizarea electronică presupune ca funcționarii Agenției să contacteze telefonic rentierii care au domiciliul în județ. Și documentele pe care rentierii agricoli trebuie să le prezinte la depunerea declaraţiilor de vizare vor fi puse la dispoziția APIA de către rentier/ împuternicit/ mandatar/ curator prin mijloace electronice, poștă/curier. În cazul în care se constată că datele declarate de solicitanţi nu corespund realităţii, dreptul de a primi rentă viageră agricolă se suspendă până la data completării dosarului.

Plata rentei viagere agricole se efectuează într-o singură rată anuală, până la data de 30 noiembrie.