Lotul cu Centura Slatinei și Podul Olt realizat 68,13%, cel cu Centura Balșului 63.67%/ VIDEO

1358

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat care este stadiul lucrărilor la Drumul Expres Craiova- Pitești, drum ce traversează 12 localități din județul Olt, județ în care are deschise șantiere petru tronsonul 2- loturile 1 și 2 și tronsonul 3.

Dacă guvernanții au anunțat că lucrările la Drumul Expres Craiova- Pitești vor continua în ritm alert și în acest an, bugetul alocat fiind mai mare cu 15% față de cel de anul trecut, antreprenorii de pe tronsoanele 1 și 2 execută lucrări ample pentru finalizarea lucrărilor mai devreme față de termenele asumate contractual. Cele mai avansate lucrări sunt pe tronsonul 2, care cuprinde variantele ocolitoare ale Slatinei și Balșului, dar și un nou pod peste râul Olt.

,,Stadiul fizic al lucrărilor este de 17.6% pe tronsonul 1, iar pe loturile aferente tronsonului 2 este de 68.13% pe lotul 1 și de 63.67% pe lotul 2. Deși se află în procedură de proiectare, constructorul român a început organizarea de șantier necesară demarării lucrărilor de execuție ale tronsonului 3. Anteprenorul tronsonului 2 a finalizat până acum peste 78% din grinzile necesare pentru realizarea lucrarilor de artă, reamintim faptul că Anteprenorul realizează grinzile și prefabricatele necesare execuției acestui tronson în cadrul Fabricii de Grinzi proprie, amplasată în organizarea de șantierʺ, transmite CNAIR.

Drumul expres traversează Oltul prin localitățile Balş, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Milcov, Slatina, Valea Mare, Priseaca, Scornicești, Optași, Tătulești și Colonești. ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere) este cea care realizează construcția pe raza Oltului.

Drumul Expres Craiova- Pitești se numără printre autostrăzile care primesc cei mai mulți bani în acest an, având cea de-a doua alocare după Autostrada Transilvania. Ministerul Transporturilor a prins în proiectul de buget 2021 suma de 763,48 milioane de lei, în creștere cu 15% față de nivelul cheltuit anul trecut.

Imagini VIDEO cu stadiul lucrărilor:

https://fb.watch/3ZFcHhuhhO/