Ioana Băsescu CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare

1429
????????????????????????????????????

Dacă Elena Udrea a primit azi o condamnare de 8 ani de închisoare cu executare, după contopirea pedepselor, Curtea de Apel București a condamnat-o și pe fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana , la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecată alături de fostul ministru al Dezvoltării privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009.

Magistratul anticorupție a cerut o pedeapsă de peste 15 ani în cazul  Ioanei Băsescu și de peste 12 ani în cazul fostului ministrul de la Turism. Instanța a pronunțat azi o sentință de 8 ani în cazul Elenei udrea și 5 ani pentru fiica cea mare a lui Traian Băsescu.

Decizia de marți nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de către toate părțile din dosar, caz în care procesul va ajunge la instanța supremă.

Elena Udrea, la data faptelor ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, implicată direct în campania lui Traian Băsescu, candidat la alegerile prezidenţiale din 2009, a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la luare de mită (două fapte) şi spălare a banilor (cinci fapte).

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu, notar public, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar Dan Andronic – de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Andronic a fost achitat.