7.500 de lei au de PLATĂ oltenii prinși fără mască sau circulând nejustificat noaptea

392

Acțiunea de ieri organizată de forțele de ordine pe raza județului privind respectarea măsurilor anti-covid s-a lăsat cu 70 de sancțiuni contravenționale, oltenii prinși fără mască sau circulând  nejustificat noaptea fiind acum buni de plată.

Peste 200 de forțe de ordine au acționat îm ultimele 24 de ore în Olt în zonele aglomerate, centrele comerciale, baruri, terase şi restaurante dar şi mijloacele de transport în comun. Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au verificat  modul în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Au fost verificate 70 de societăți comerciale, precum şi peste 50 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.000 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 7.500 de lei, dintre care 58 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 5.500 de lei şi 12 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera cirulație în valoare de 2.000 de lei. Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.,, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.