ITM Olt, informații despre munca sezonieră în Germania

135

Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt anunță că toate informațiile legate de piața muncii din Germania sunt oferite și lucrătorilor olteni care doresc să muncească sezonier peste granițe, pe site-ul instituției.

,,Pe site-ul Inspecției Muncii, www.inspectiamuncii.ro, cât și pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, www.itmolt.ro, sunt publicate informații cu privire la cadrul legal de angajare ca sezonier în Germania, condițiile de muncă, drepturi de asigurări sociale, informații despre securitatea în muncă, în condițiile pandemiei de Covid – 19, drepturi și obligații ca angajat sezonier,, anunță ITM Olt.

În această perioadă, românilor și se oferă peste granițe 410 locuri de muncă, în Polonia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Germania, Belgia, Suedia și Malta. În Germania oferta este redusă, doar un singur angajator căutând români – 4 șoferi de camion.

Cei care doresc să acceseze un loc de muncă în cea mai populată țară din Uniunea Europeană, pot afla noile condiții de muncă și de cazare, cu respectarea restricțiilor în vigoare, precum și noile proceduri introduse pentru lucrătorii sezonieri, și dintr-un filmuleț de informare cu subtitrare în limba rpmțnă realizat de Ministerul Alimentației, Agriculturii și Pădurilor din Bavaria: