VIDEO/Trei ore de luptă cu flăcările la Bârza pentru a salva o locuință. Incendiul a pornit de la coșul de fum

598

Flăcările au distrus în plină iarnă încă o locuință în județul Olt, cauza fiind coșul de fum defect. S-a întâmplat noaptea trecută în comuna Bârza, după trei ore de intervenție pompierii reușind să salveze bunurile din interiorul casei.

Pompierii Gărzii Balș și Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit noaptea trecută, în comuna Bârza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință.
,,La sosirea primelor echipaje, acoperișul locuinței ardea generalizat, cu posibilități de propagare la întreaga locuință.  Pompierii au reușit localizarea rapidă a incendiului, la nivelul acoperișului, fără ca bunurile din locuință să fie distruse. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, militarii au acționat aproximativ trei ore. În urma incendiului a ars acoperișul casei, cu suprafața de aproximativ 130 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost coșul de fum deteriorat.,, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.
Pompierii reamintesc principalele măsuri de prevenire a incendiilor produse din cauza coșurilor de fum defecte, deteriorate sau neizolate corespunzător:
-coşurile de fum se vor curăţa, verifica și repara, dacă este cazul, în mod obligatoriu înaintea sezonului rece;
-în podurile clădirilor, coşurile se vor tencui pe interior şi pe exterior şi se vor da cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă dacă există fisuri prin care ar putea pătrunde scântei;
-coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de material necombustibil.