Peste 100 de olteni nu-și pot munci terenurile, accesul fiindu-le blocat de Drumul Expres. Senatorul Siminica Mirea intervine la ministrul Transporturilor

372

Aflându-se în situația de a nu mai avea acces la propriile terenuri și de a nu le putea munci, fiind blocați de Drumul Expres care nu are prevăzut în proiect și o pasarelă la intersecția cu DE 315, peste 100 de proprietari din zona Clocociov au sesizat situația senatorului de Olt Siminica Mirea. Se pare că situația nu este singulară.

Senatorul Siminica Mirea se implică iarăși pentru a rezolva o situație în care se află peste 100 de olteni proprietari de terenuri în apropierea Drumului Expres Craiova- Pitești, solicitând ministrului Transporturilor găsirea unei soluții la tronsonul Milcov – Slatina.

,,Am ales să adresez o întrebare domnului Ministru al Transporturilor și Infrastructurii, pornind de la o serie de sesizări primite de la locuitorii extrem de justificați, în ceea ce privește situația din zona Clocociov, și anume Drumul Expres care intersectează Drumul de Exploatație (DE) 315. Aici, din datele pe care le dețin, în urma sesizărilor pe adresa cabinetului meu, riveranilor din Slatina și Milcov, li se blochează, în lipsa unei pasarele, sau a unui alt tip de cale de acces, legătura cu terenurile situate în partea stângă a viitorului Drum Expres din zona cartierului Clocociov. Din păcate, situația este îngrijorătoare, deoarece, până în prezent, am identificat peste 100 de proprietari, ajunși în imposibilitatea de a-și mai munci terenurile. Îmi doresc ca domnul Ministru să fie de acord cu intervenția la infrastructură, prin amplasarea unei pasarele sau a unui alt tip de cale de acces, iar întrebarea adresată să genereze efecte urgente, astfel încât dreptul de proprietate al riveranilor să nu fie afectat.,, explică senatorul Siminica Mirea.