Matematiciana de aur a Slatinei a câștigat barajul pentru lotul României la Olimpiada Europenă pentru Fete din Georgia

2954

Elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică Bucureşti și absolventă a Școlii Gimnaziale Eugen Ionescu Slatina, slătineanca Diana Țolu s-a calificat în lotul României la Olimpiada Europenă pentru Fete (EGMO) 2021, ce se va desfășura în acest an în Georgia.

Matematiciana de aur a Slatinei, Diana Țolu, a câștigat testele finale pentru selecția în lotul României ce va participa la Olimpiada Europenă pentru Fete (EGMO) 2021. Societatea de Științe Matematice din România a anunțat rezultatele probelor de baraj. Astfel, în  urma probelor de calificare, echipa care va reprezenta România la EGMO 2021 va fi alcătuită din elevele:

– Popescu Ioana (clasa a XI-a, Liceul Teoretic Școala Europeană, București)

Țolu Diana (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică București)

– Rîșnoveanu Lucia ( (clasa a X-a, Liceul Internațional de Informatică Constanța)

– Bogdan Ana Maria Iulia (clasa a XI-a, Liceul Internațional de Informatică București).

Diana Țolu este câștigătoare a medaliilor de ARGINT în ultimii doi ani la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete și mai deține și alte medalii individuale la cele mai dificile competiții internaționale de matematică, precum bronz în 2020 la Concursul Internațional de Matematică “Cyberspace Mathematical Competition 2020” și argint în 2019 la Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada din Federația Rusă.