Liceul Pandrea Balș, singura școală din Olt care a primit acreditare Erasmus+

931

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale a publicat azi rezultatele selecției procesului de Acreditare Erasmus în domeniile educația adulților, educație școlară, formare profesională. Din județul Olt, a primit acreditare Erasmus+ doar Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș și Asociatia Proeuro-Cons Slatina (educația adulților).

,, Liceul Teoretic Petre Pandrea a obținut Acreditare Erasmus+, pașaportul către dezvoltarea organizațională, fiind singura școală din judet si printre primele din țară care primește această acreditare pentru perioada 2021-2023. Proiectul aprobat presupune atingerea unor obiective prin formarea competentelor pentru 14 colegi la stagii de formare internațională. Acesta acoperă pedagogiile digitale, coaching-ul educational destinat copiilor, feedback constructiv, dezvoltare retele scolare. Acest proiect se îmbină cu celelalte demersuri pentru a ne transforma școala într-una care-și asumă provocările secolului XXI și anume aprobarea finanțării pentru digitalizarea integrală a școlii – echipamente pentru toți elevii , profesorii și sălile de curs precum și componenta de formare în domeniul digitalizării din proiectul EduNetworks,, a anunțat liceul bălșean.

Din județul Olt au primit acreditare pentru Educația Școlara Liceul Teoretic “Petre Pandrea” Balș, iar pentru  Educația Adulților Asociația Proeuro-Cons Slatina.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene care are scopul de moderniza și internaționaliza educația, formarea profesională și lucrul de tineret.  Acreditarea Erasmus este un instrument pentru acele organizații care se ocupă de educația și formarea adulților, de învățământul profesional și tehnic (VET) și de educația școlară, disponibile pentru schimburi și cooperare la nivel transfrontalier. Acordarea acreditării Erasmus confirmă faptul că solicitantul a elaborat un plan de implementare a unor activități de mobilitate de înaltă calitate, în cadrul unui efort mai amplu de a-și dezvolta organizația.

Un nou apel pentru Acreditare urmează să fie lansat în toamna acestui an.