Inspecția Muncii anunță controale în Olt la firmele de construcții

153
Imagine cu caracter ilustrativ

Securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime este ținta unor controale ce vor demara la nivelul județului Olt la firmele de construcții din județ în aprilie și vor dura până în octombrie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt vizând astfel respectarea prevederilor legale.

ITM Olt a demarat luna aceasta o campanie de verificare a modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor. Acțiunile ce se vor încheia în decembrie fac parte din cadrul unei campanii naționale ce are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor din domeniul construcțiilor în ceea ce privește obligativitatea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă, cu precădere în prevenirea riscului de cădere de la înălțime.

Campania a debutat cu etapa februarie-martie de mediatizare, informare și conștientizare a patronilor și angajaților privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcțiilor, prin întâlniri cu aceștia la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt. ,,Celelalte etape vor consta în verificări prin acțiuni de control la angajatori, dispunerea de măsuri pentru înlăturarea deficiențelor, respectiv verificarea realizării măsurilor dispuse. Etapa de control se va desfăşura în perioada aprilie – octombrie 2021. Etapa de verificare a realizării măsurilor dispuse şi stabilite în procesele verbale de control încheiate cu ocazia controalelor, se va realiza pe toată durata de desfășurare a campaniei, în funcție de termenele de realizare dispuse cu ocazia controalelor.,, anunță Cristian Ungureanu, inspector șef ITM Olt.