Tulpina britanică se răspândește periculos în România. Care este situația în Olt

183

Ministerul Sănătății a anunțat azi că a fost informat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile că în România au fost confirmate, până în prezent, 136 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.

136 de cazuri de infectări cu noua tulpină SARS-CoV-2 au fost înregistrate până acum în România, cele mai multe în București și Timiș. Cazurile confirmate provin dintr-un total de 499 de secvențieri care au fost raportate Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Și în județul Olt a fost suspectat un caz de infectare cu această tulpină, în cazul unui tânăr din Studina, decedat la scurt timp de la întoarcerea din Anglia. Probele prelevate de la mama și bunica olteanului, și ele confirmate pozitiv cu COVID-19, nu au indicat varianta britanică a virusului – linia genetică B.1.1.7.

Astfel, în județul Olt nu a fost confirmat până acum nicun caz. Cazurile confirmate provin din București (80 de cazuri), județul Timiș (11 cazuri), județul Cluj (9 cazuri), județul Ilfov (5 cazuri), județul Suceava (5 cazuri), județul Botoșani (4 cazuri), județul Vâlcea (4 cazuri), județul Galați (2 cazuri), județul Caraș-Severin (2 cazuri), județul Argeș (2 cazuri), județul Gorj (2 cazuri) și din județele Giurgiu, Constanța, Mureș, Covasna, Hunedoara, Vrancea, Vaslui, Prahova, Brăila și Bihor (câte 1 caz).

La nivelul județului Olt, până acum s-au infectat cu COVID-19, potrivit datelor raportate de DSP, 11.082 de persoane, circa 10.500 fiind declarate vindecate. Au pierdut lupta cu virusul 252 de persoane. În această perioadă se înregistrează tot mai puține cazuri de noi infectări, iar numărul pacienților internați au scăzut simțitor, azi tratându-se pe patul de spital 69 de olteni.