Olt: 180 de forțe de ordine în stradă, cu țintă masca de protecție. Amenzile au curs

102

Un număr mare de forțe de ordine a fost mobilizat și ieri în județul Olt pentru a verifica respectarea măsurilor anti-covid. Ca și în zilele trecute, amenzile aplicate au fost cu zecile.

Peste 180 de forţe de ordine au fost mobiizate în Olt în ultimele 24 de ore, fiind verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au verificat 92 societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate peste 1200 de persoane.

,,Pentru abaterile constatate au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 10.500 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților, pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.,, declară Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.