Fermierii olteni pichetează azi Ministerul Agriculturii

194

Fermieri din mai multe zone ale țării ies azi în stradă și vor picheta Ministerul Agriculturii. Printre ei, și tineri din Olt.

Azi, membrii Asociației Forța Fermierilor vor picheta sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a trage un semnal de alarmă că neacordarea despăgubirilor de secetă va însemna falimentul a zeci de mii de fermieri români. Printre protestatari se numără și fermieri din județul Olt.
,,Voi participa împreună și cu alți tineri fermieri din Olt, Dolj, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu, Vaslui, Constațta etc, la pichetul organizat de mai multe organizații de fermieri coordonate de Asociatia Forța Fermierilor, în fata Ministerului Agriculturii!
Pichetul se va desfășura între orele 14-20!! Ne -am săturat de minciuni și promisiuni!!,, a confirmat Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt.
Principala nemulțumire a femrierilor o reprezintă absența din proiectul pentru Legea bugetului de stat pe 2021 a sumelor necesare pentru despăgubirile de secetă.

“Trebuie să fim foarte bine înțeleși. Acordarea acestor despăgubiri de la buget nu înseamnă plata de ajutoare sociale, nu vorbim de pomeni. Acești bani reprezintă o investiție în economia reală, care vor susține producția agricolă din acest an, care vor permite ca zeci de mii de familii să trăiască din munca lor. Sumele alocate de la buget vor fi recuperate chiar din acest an de către Ministerul de Finanțe prin plata taxelor rezultate din producția agricolă suplimentară. Estimez că dacă aceste despăgubiri nu vor plătite, producția agricolă a acestui an va scădea cu 25%. Ar fi un dezastru, securitatea alimentară a Românei ar fi în pericol. Fermierii noștri solicită acești bani pentru a-și putea înființa culturile din acest an și pentru a-și plăti datoriile către furnizori. Pentru mulți din membrii Asociației Forța Fermierilor este o chestiune de viață sau de moarte. Noi nu avem solicitări politice, este treaba decidenților politici pe cine desemnează ministru al Agriculturii. Vrem însă ca ministrul Agriculturii să își respecte promisiunile făcute fermierilor. Atât solicităm prin acest protest public. Rămânem parteneri onești de dialog și consultări însă doar în condițiile în care fermierii sunt tratați cu respect”, a spus Vlad Macovei, președintele Asociației Forța Fermierilor.

Acțiunea de pichetare a ministerului de resort se va realiza și pe 22 februarie, tot între orele 14.00- 20.00.