Sanitas Olt PICHETEAZĂ azi Guvernul

90

Angajați din sistemul de sănătate din Olt, membri Sanitas, au luat azi drumul Capitalei, unde vor participa  alături de delegați sindicali din țară la acțiunea de protest organizată în fața Guvernului pentru a-și cere drepturile.

Azi, 11 februarie, de la ora 14.30, Federația SANITAS pichetează Guvernul României, continuând seria manifestațiilor începute încă din toamna anului trecut. La acțiune participă și reprezentanți ai Sanitas Olt.

Nemulțumirilor legate de acordarea salariilor în mod neunitar pentru toate categoriile de personal li se adaugă suspendarea acordării voucherelor de vacanță pentru anul 2021 și reducerea indemnizației de hrană.

,,În acest context a analizat posibilul impact al acestor măsuri asupra membrilor noștri de sindicat, a constatat lipsa completă a dialogului social, a consultărilor cu organizațiile sindicale înaintea implementării acestor măsuri și a hotărât adoptarea unui calendar de proteste sindicale pe termen scurt care vizează pichetarea Guvernului României, a Ministerelor de resort și a Parlamentului României în perioada 11 februarie – 19 februarie 2021,, a anunțat organizația sindicală.