Cinci zile de ger cu temperaturi de până la -20 grade, strat de zăpadă și ninsori viscolite

502

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări de vreme rea, avertizând că urmează cinci zile de ger, dar și ninsori viscolite azi și mâine.

Județul Olt se află de azi sub două atenționări Cod Galben de vreme rea. Prima atenționare, valabilă de la ora 12.00 până pe 15 februarie, ora 10:00 vizează o răcire accentuată a vremii.

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat în toate regiunile. ,,Mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.,, atenționează ANM.

Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Cea de-a doua avertizare Cod Galben este pentru intervalul  11 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 18:00, meteorologii anunțând  intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

,,Mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.,, anunță ANM.
Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie).