Școală după scenariul 3 la Vădastra și restricții, de mâine, conform scenariului ROȘU

293

Cea mai mare incidență a infectărilor covid la mia de locuitori din județ se înregistrează în comuna Vădastra. CJSU a plasat loclaitatea în scenariul ROȘu și a decis ca de mâine să fie impuse restricții suplimentare împotriva răspândirii virusului, iar școala să se desfășoare conform scenariului 3.

4.53 este incidența cazurilor la mia de locuitori în comuna Vădastra.  C.J.S.U. Olt a aprobat, în ședința de astăzi, actualizarea scenariului de funcţionare al Şcolii Gimnaziale Vădastra. ,,Astfel, începând cu data de 8 februarie 2021, în această unitate şcolară cursurile se vor desfăşura potrivit scenariului 3 (care presupune: a) Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar; b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu), în conformitate cu propunerea consiliului de administrație al unităţii şcolare, avizată de către Inspectoratul Școlar Județean Olt și Direcția de Sănătate Publică Olt,, transmite Prefectura Olt.

Cum incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori: se aplică, începând cu data de 09.02.2021, pentru o perioadă de 14 zile, pe lângă măsurile prevăzute de anexele nr. 2 și 3 din H.G. nr. 3/2021, și următoarele măsuri specifice ratei de incidență:

  1. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;
  2. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități;
  3. Desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă;
  4. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Pentru operatorii economici prevăzuți la pct. 2 și 3 se permite şi prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.