Formularul de consimţământ pentru testarea elevilor cu simptome de Covid

92
Ministerul Educației a anunțat că a definitivat formularul de exprimare a consimțământului pentru testarea elevilor care dezvoltă simptome de Covid-19.

„Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome. Acel formular nu este necesar în prima zi de şcoală, nu scrie niciunde. Dacă cineva vrea să-l ducă în prima zi de şcoală, noi vom încerca să acoperim şi această situaţie şi să transmitem precizări către şcoli în aşa fel încât luni profesorii să le primească de la acei părinţi care benevol, voluntar doresc”, a explicat ministrul.

Atunci când un elev face febră sau are alte simptome specifice ale infectării cu SARS-CoV-2 la cursuri trebuie să fie izolat, iar dacă există acordul scris al părinților sau al elevului major, să fie testat la cabinetul medical cu un test rapid antigen.

Fără consimțământul părinților, copilul nu va fi testat la şcoală sau de către DSP, ci va fi dus la medicul de familie care va decide în privinţa paşilor de urmat.