Boxul slătinean, pe podium la Cupa României de Tineret

276

Pugilistul antrenat de Vladu Valerian, campion al României la Tineret anul trecut, categoria 52kg, a urcat din nou Slatina pe podium. Prima competiție a acestui an i-a adus lui Andrei Găvae bronzul.

În vârstă de 16 ani, elev la Liceul Economic PS Aurelian Slatina și sportiv  legitimat la CS Box Comtech Slatina, Andrei Găvae a adus Slatinei un nou rezultat bun, chiar dacă nu cel așteptat. Pugilistul a câștigat medalia de Bronz la Cupa României de Tineret, prima competiție din acest an, organizată în perioada 2-6 februarie. În ring au urcat 82 de sportivi din țară, la zece categorii de greutate, slătineanul boxând la categoria 52kg, unde au concurat 11 sportivi.

Dublu campion național, cu aur  în 2019 și 2020 la Campionatul Național de Box și campionul României la Tineret, Găvae a debutat cu stâgul anul acesta, în ciuda unui meci de excepție. ,,A avut un meci frumos, de zile mari, fiind net superior adversarului. Meciul poate fi vizionat pe youtube. Am contestat decizia, dar fără rezultat. Suntem total nemulțumiți de aceste practici, însă trebuie să ne resemnăm. Anul trecut, deși a fost campion de două ori și convocat la lotul național, nu a ajuns la Europenele din Muntenegru,, spune antrenorul Valerian Vladu.