IMPORTANT Elevii, fără adeverință de consimțământ la școală

311

Premierul Florin Cîțu îl contrazice pe ministrul Sănătății în ceea ce privește fișa de consimțământ pe care elevii trebuie să o ducă la școală, în prima zi. Acesta a declarat că testarea elevilor cu simptome de COVID-19, reprezintă cazuri speciale. Şeful Executivului a precizat că nu trebuie să vină părinţii cu formularul de consimţământ completat la unitatea de învăţământ.

Florin Cîţu a afirmat sâmbătă, 6 februarie, că Ministerul Sănătăţii s-a grăbit să pună pe site acel formular prin care părintele îşi dă consimţământul pentru testarea rapidă a copilului care va avea simptome de COVID-19 la şcoală.

„Cineva s-a grăbit să pună acel document în spaţiul public pentru că am văzut şi comunicatul Ministerului Educaţiei care spune altceva, spune exact ce este în ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii. Vor fi situaţii excepţionale când vor fi aceste teste. Nu testăm pe toată lumea din prima zi. Sunt persoane cu copii care vor avea simptome şi atunci va trebui să fie completat acel formular, nu trebuie să vină lumea cu formularul completat la şcoală. Ar trebui să citim comunicatul Ministerului Educaţiei în acest sens şi acolo se dau detalii şi ordinul comun semnat de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii”, a explicat premierul.